2007. október 4. csütörtök 19:30

 

J. S. BACH: III. zenekari szvit D-dúr BWV.1068
J. S. BACH: E-dúr hegedűverseny BWV.1042
A. DVORAK: E-dúr szerenád op.22
 

Közreműködött: Bangó Ferenc - hegedű

Helyszín: Klebelsberg Kulturkúria

 

 

Zene - Mesterkoncertek Hidegkúton

 

Pesthidegkúton, a gyönyörű Klebelsberg Kultúrkúriában óriási sikert aratott a Grazioso Kamarazenekar koncertje. A Nemzeti Filharmonikusok Kamarazenekarának tiszteletbeli művészeti vezetője Kocsis Zoltán Az együttes vezetője Detvay M. Marcella.

 

Az előadás első részében Bach D-dúr zenekari szvitjét hallhattuk és Bangó Ferenc virtuóz hegedű szólóját az E-dúr hegedűversenyben. A második részben Dvořak Szernádját adta elő a Grazioso Kamarazenekar. Tiszta hangzású, érzelmekkel átitatott professzionális előadásuk jól illet a hangversenyterem hangulatához, és a múlt emlékét sugalló hajdani Klebelsberg uradalom területén épült Kultúrkúria hagyományához.

 

A Klebelsberg Kultúrkúria elnevezést a művészeti központnak helyet adó régi kúriaépület ihlette, amelynek helyreállítási tervei és megvalósítása a helyi szellemi élet egyik kiemelkedő személyiségének, Kálmán Ernő építésznek köszönhető, aki megalkotta a nagy kultuszminiszter szellemiségében.

 

A Mesterkoncertek sorozat nyitó előadására méltán büszke lehet a Klebelsberg Kultúrkúria vezetősége, amely izgalmas programjaival, és kezdeményezéseivel középpontjává vált Pesthidegkút és a környező régió kulturális és művészeti életének. A Mesterkoncert előadásai folytatódnak, a novemberi és decemberi programok megtekinthetőek a www.kulturkuria.hu web-oldalon.

 

 

Szerző: Vajda Ildikó - Artnet Képzőművészeti Portál és Folyóirat

2007. október 5. péntek

 

©2024 Grazioso Kamarazenekar | info@grazioso.hu