Dr. Csordás Zoltán

       mentőorvos

 

Esztergomban születtem, nevelkedtem, jártam (világi) iskolákba. Kezdetben a matematika és fizika vonzott. Magánúton tanultam zongorázni. Kamaszkoromon Liszt Ferenc Esztergomi miséje és szimfonikus mûvei segítettek át. Egyetemi éveimben a SOTE Korányi Frigyes Szakkollégium tagja voltam, ami hivatásomon felül abban is meghatározó volt, hogy a legközelebbi szellemi mûhely a Zeneakadémia volt. 

Meggyõzõdésem, hogy nem végeztem volna el az egyetemet, ha nem járhattam volna be Földes Imre tanár úr zenetörténet óráira... 

A másik meghatározó élmény az esztergomi Balassa Bálint Vegyeskarban való éneklés, mely kezdetben külföld, majd az oratóriumok felé tágította a látókörömet. Létfenntartás végett 25 éve dolgozom az Országos mentőszolgálat kötelékében, szakmailag az anesztézia-intenzív therápia felé fordultam, abból szakvizsgáztam 2000-ben. A budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházban kaptam munkát, tudást és inspiráló kollégákat. Manapság a vidéki mentõorvosok kenyerét eszem. Repülés iránti olthatatlan devócióm sorsszerû jutalma, hogy a Légimentõk kötelékében emelték meg nézõpontomat. Tudományos munkát alig végeztem, ellenben egyre jobban érdekel a természetgyógyászat. 
Családban élek, két kis gyermekem van.
Szellemi vezérlõ csillagaim: Liszt Ferenc, Mihail A. Bulgakov, Szergej Rachmanyinov, Kodály Zoltán, Cziffra György, Fryderyk Chopin.

 

 

 

 

©2024 Grazioso Kamarazenekar | info@grazioso.hu