Győri Noémi

  fuvolaművész

 

Győri Noémi szólistaként és kamarazenészként világszerte 28 országban koncertezett. Jelenleg a londoni Royal Academy of Music előadóművészi doktori képzésében vesz részt, a program történetének első fuvolistájaként, a Philipp Loubser Alapítvány támogatásával. 

2008 óta a müncheni Orchester Jakobsplatz szólófuvolása, emellett rendszeres vendégművészként olyan kiemelkedő zenekarokban játszott, mint a BBC Filharmonikusok vagy a Bécsi Filharmonikus Zenekar (a bécsi Operaházban).

Noémi 2011-ben debütált a Carnegie Hallban az Alexader & Buono Nemzetközi Fuvolaverseny győzteseként. Tehetségének és kiemelkedő művészi teljesítményének méltatásaképp 2011-ben a Pro Europa Alapítvány Európai Ifjúsági Művészeti Díját, 2012-ben a New York-i székhelyű Salon de Virtuosi Alapítvány Karrierdíját, 2006-ban és 2009-ben az Artisjus Zenei Alapítvány előadóművészi díját nyerte el. A Budapesti Filharmóniai Társaság háromszor választotta Fischer Annie-ösztöndíjas előadóművésznek.
Noémi a manchesteri Royal Northern College of Music tanársegédje, amelynek a fiatal tehetségekkel foglalkozó részlegében 2011 óta önálló osztályát is vezeti. Mesterkurzusokat tartott Tajvanon, Amerikában, Svájcban, Németországban, Grúziában, Norvégiában, Magyarországon, Írországban, Dél-Koreában és Angliában. Felvételei készültek az ORF, Deutschlandfunk, BRF, BBC, WQXR New York, Grúz Rádió, Magyar Rádió, Arte és Mezzo TVnél. Első önálló CD-je Antonio Nava fuvola-gitár duóival a Hungaroton gondozásában jelent meg 2011-ben. 
Noémi a Miyazawa fuvolacég művésze, a belga Solti Alapítvány és a holland Philip Loubser Alapítvány által támogatott LaFin fuvolafejen és egy Miyazawa Boston fuvolán játszik. A fiatal fuvolaművész 2007-ben kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Prőhle Henrik osztályában, majd posztgraduális diplomákat szerzett a Bécsi és Müncheni Zeneművészeti Egyetemeken, Barbara Gisler-Haase és Adorján András tanítványaként.

 

www.noemigyori.com
www.classicalfluteandguitar.com 

 

 

 

 

©2024 Grazioso Kamarazenekar | info@grazioso.hu