Volver La Vida együttes

 

Csáki András Junior-Prima díjas gitárművész, Miskolczi Anita csellóművész, Manuel B. Camino mexikói bassz-bariton és Bojta Zsuzsanna Bach Mindenkinek Fesztiváldíjas mezzoszoprán a latin zene iránt érzett szenvedélyes szerelem és az eddigi közös munkák során kialakult harmónia kapcsán döntöttek úgy, hogy 2018 tavaszán megalapítják a Volver La Vida nevű latin együttest.
Zenéjuk felöleli a latin népek zenéjét Dél-Amerikától Spanyolországig és a mexikói daloktól a forró tangókig. Mindezeket saját hangszerelésben és az alkalomhoz illő összeállításban adják elő koncerttermektől fesztiválokon át világszerte, a latin zene szabadságát élvezve és kifejezve. Az együttes állandó vendégművészei: Thiago Bertoldi brazil zongoraművész és Devich Benedek Fischer Annie ösztöndíjas nagybőgőművész. A csapat tagjait képezik még: Jeszenszky-Böhm Attila argentin-magyar zeneszerző és Riederauer Richárd zenei vezető.
Mivel az együttes tagjai folyamatosan koncertező klasszikus zenei művészek, és
mindegyikuk J. S. Bach zenéjének szerelmese, nem volt nehéz az összefuggéseket megtalálni a nagy latin-amerikai zeneszerzők és Bach zenéje között. 

 

©2024 Grazioso Kamarazenekar | info@grazioso.hu