Tóth Armand

     karmester, zeneszerző

 

Tóth Armand fuvola és karvezetés szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, karmester szakon a Népművelési Intézetben és Németországban (Weimar) Kurt Masur, Max Pommer, továbbá a római Ottorino Respighi Akadémia karmester-továbbképző tanszakán, Julius Kalmar tanítványaként végezte. Zeneszerzés stúdiumait Keuler Jenő, Kistétényi Melinda, Hollós Máté és Bozay Attila irányítása mellett folytatta.
Pályáját a Magyar Állami Operaház zenei munkatársaként kezdte, majd szimfonikus-zenekari és színházi karmesterként folytatta.

Karmesterként Európa számos országában, zeneszerzőként Japánban, Ausztráliában és az USA-ban is vendégszerepelt. A klasszikus és XX. századi hangverseny-repertoár mellett operákat, baletteket és operetteket vezényel. Az utóbbi években fuvolaművészként is fellépett.
Kamaraműveken, dalokon és szólókompozíciókon kívül operákat, oratóriumokat, szimfonikus-és kórusműveket ír. Munkássága során zeneszerző-versenyek résztvevőjeként számos alkalommal nyert pályadíjakat itthon és külföldön. 

 

 

 

 

 

©2024 Grazioso Kamarazenekar | info@grazioso.hu